Vilket band!

 

 

Bilden hämtad från woahdad.com

Ja det var aldrig riktigt min mening att mina senaste tre blogginlägg skulle handla om Henrik Berggrens kommande solo-debut, men idag släpptes det vilka medmusikanter han tänker ha med sig på kommande korta turné. Vilken supergrupp! Självklare vapenbrodern Theodor Jensen står där bredvid med basen i hand, men därefter då! Vad sägs om Nino Keller (från Caesars Palace. eller bara Caesars, som de fick kalla sig mot slutet) på trummor?! Man undrar väl kanske först och främst varför inte Pop-Lars väljer att haka på turnén, utan bara bistår vid studioinspelningen, men samtidigt är det frågan om Nino Keller inte är en bättre livetrummis! Kolla nedan klipp från när Caesars Palace framför kanske deras bästa låt ”From the bughouse” så förstår ni vad jag pratar om. Och sedan är känslan med att Lars inte riktigt pallar en hel turné längre. Han hoppade ju exempelvis av Hästpojken kort efter att debutplattan hade släppts och första turnéerna bar av.
The Soundtrack of our lives gitarrist Mattias Bärjed axlar lead-gitarren, och det har vi sett honom göra till BD’s låtar tidigare. Han var nämligen den som ersatte framlidne Anders Göthberg på avskedsspelningen på way out west. Jag minns det då som att han nästan var en FÖR BRA gitarrist för BD. Allting satt ju! Men nu tror jag han kommer göra sig bra som motvikt åt Henriks gitarrplockande på de helt nya låtarna.
Utöver dessa redan namnkunniga artister vid sin sida tar Henrik även med sig Joel Alme och Henning Fürst (The Tough Alliance). Joels namn är väl alldeles på tok för stort för att förpassas till sidekick men jag tycker att det återigen visar hur betydelsefulla Broder Daniel ändå har varit i Sverige. Här lyckas Henrik Berggren efter nio års tystnad samla Göteborgs pop-elit som om det vore det enklaste som fanns!

Behöver jag ens tillägga att förväntningarna knappas mattades av efter det här beskedet?!?
(frågan är väl vilken roll Henning kommer tillföra, då han till vardags kör elektronisk musik, men det blir spännande att se)

Nino Keller på trummor med Caesars Palace

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *