Topp 5!

Kickar igång en ny kategori! Det här var egentligen något jag och Kim höll på med under större delen av vår högskoletid (när vi egentligen skulle lagt tiden på hemtenta!). På ICQ, MSN och annan diverse chatt som fanns i början av 00-talet listade vi våra ”Topp 5” i olika kategorier. Det kunde röra sig om ”Topp 5 bästa låtintron” eller ”Topp 5 bästa gitarrsolon” (ja, båda dessa kommer jag redovisa längre fram!) eller andra trevliga kategorier. Jag kickar som sagt igång denna kategori med den kanske lite oväntade…

TOPP 5 BÄSTE BEAR QUARTET-LÅTTITLARNA!

Bilden är hämtad från http://adrianrecordings.com/
Bilden är tagen av Olle Kirchmeier

Ja Bear Quartet har länge varit ett favoritband och Mattias Alkbergs lyrik kan ibland, eller alltsom oftast, vara brilljant. Så kolla in mina topp fem låttitlar med fantastiska, underbara The Bear Quartet:

5. Hrm hrm
Från debuten ’Penny Century’. en titel som egentlien är ett harklande!

4. It Only Takes a Flashlight to Create a Monster
Från 1995 års ’Everybode else’

3. Upstart in Middle-Class Hell
Från samma skiva, ’Everybodey else’

2. Ask Me Don’t Axe Me
Från senare delen av bandets karriär, plattan ’Angry Brigade’ som utkom 2003. ”Fråga mig, hugg mig inte”! Klockren!

1. I’m Not in Here With You (You’re in Here With Me)
Ett av 90-talets bästa album var 1997 års ’Moby Dick’. Skivan innehåller en av mina absoluta favoritlåtar, ’Before the trenches’, men albumets (och bandets!) mest originella titel måste ändå vara denna!

Så, här har ni min lista! När jag bläddrar igenom Bear Quartets katalog hittar jag otalet fler titlar som jag nästan vill ha in här med, men det får bli en annan gång – till en annan lista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *