Topp 5 Way out west-spelningar!

Yes! Då var årets festival över och tyvärr gjorde vädret att en hel del spelningar missades men ändå lyckades vi fånga ett par riktigt grymma framträdanden.

1. Lykke Li

Festivalens okrönte drottning enligt mig! Spelningen var fantastisk rakt igenom och man vill bara ha hem Lykke till Sverige så man kan få se henne fler gånger. Hon avslutade hela giget med min personliga favvo-låt ’Tonight’ dessutom!

2. Sibille Attar

oh shit! Hade inga förväntningar alls på denna spelning inne på Folkteatern men oh shit vad bra det var! Man stod i en trappa typ två meter från Sibille och det blev en väldigt bra och intim spelning.

3. Patti Smith

Patty är Patty, politisk och fantastisk och men det stundade valet där högerkrafter och fascister drar fram var det otroligt befriande att höra politik från scen från henne. När ’People have the power’ ekade ut över Slottsskogen var det inte ett hårstrå som inte stod på kroppen!

4. Thåström

Ja en man lyckas jag i alla fall få med i min Topp 5 och Thåström är som han alltid är – bäst! Svårt att göra en dålig spelning. ’Fan, fan, fan’ är magnifik ikväll.

5. Little Jinder

Enligt försnacket tar Little Jinder farväl av sig själv med denna spelning, vad det nu innebär. Många recensenter ogillade hennes nonchalans och uppnosighet men jag köpte allt! Och uppå allt så har hon faktiskt lyckats skapa ett gäng riktigt bra poplåtar genom sin karriär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *