Tema: bortglömt och Bortglömt #1

Tänkte försöka dra igång lite inlägg där vi lyfter bortglömda artister/band/låtar, som förtjänar att hitta nya lyssnare därute. Vad skiljer det här från andra teman hos oss, såsom ”ett komplett album” tänker ni? Ingenting egentligen. Det är lördag, jag har tråkigt och vill helt enkelt lyfta bra musik från förr!!

så här kommer första posten.

Bortglömt #1

Whale

Ett av 90-talets coolaste band! Frontad av världens coolaste tjej Cia Berg (numera Soro) och en gitarrist som vid starten inte var mycket känd mer än för sin medverkan i radioprogrammet Hassan – Henrik Schyffert! Med i bandet fanns även Gordon Cyrus, musikvideoregissör, skivbolagsdirektör och upptäckaren av Latin Kings. Live fick man uppbackning av medlemmar från Sator.

Första plattan, We care, kom 1995 och var producerad av en annan legendar, Christian Falk och musikstilen beskrevs som en blandning av trip-hop och rock, eller kanske partyrock. Plattan, och gruppen, fick hyfsat stort genomslag och man spelades bland annat flitigt på MTV. Uppföljaren, All disco dance must end in Brocken BOnes, släpptes 1998 och fick även den överlag stor uppmärksamhet. Vid det här laget hade Gordon hoppat av men med i bandet syntes istället ofta Dianne Wiston från Addis black widow.

sedan 1999 har det varit tyst kring bandet, även om en officiell nedläggning aldrig ägt rum. Jag hoppas i alla fall på en återförening i framtiden!

Pay for me framförd på MTV 1995:

Pay for me officiell video 1995:

Four big speakers officiell video 1998:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *