Tema bortglömt #4

Bilden är hämtad från www.facebook.com/pg/thosedancingdays/

Ett band jag ofta kan komma på mig själv att sakna är Those dancing Days. Ett gäng unga tjejer som slog igenom i Sverige (men även i resten av världen) innan de knappt hade hunnit gå ur gymnasieskolan. 2007 släppte man självbetitlade debut-EP:n som bland annat innehöll en tillsynes perfekt poplåt med det lika självklara namnet ”Hitten”, och efter detta släpp signade man med det Storbritannien-baserade skivbolaget Wichita Recordings. På detta bolag släppte man sedermera första fullängdaren ”In Our Space Hero Suits 6 oktober 2008. Ha i åtanke att man här fortfarande går på gymnasiet! Albumdebuten blir en succé och recensenter och artistkollegor står i kö för att hylla de unga tjejerna. Exempelvis Belle&Sebastian tar med dem för att spela på deras egenkomponerade festival ”Bowlie Weekender”.
2011 återkommer man med uppföljaren till debuten, nya plattan heter ”Daydreams & Nightmares” och här presenteras ett hårdare och punkigare sound. Och återigen hyllas både platta och kommande turné. Exempelvis uppträder man på 2011 års Glastonbury-festival!

Men så, sent 2011 annonserar man helt plötsligt att man ämnar lägga bandet på is på obestämd tid. Några av medlemmarna går vidare och bildar bandet Vulcano medan andra försvinner helt. Jag kan fortfarande inte fatta detta!

Enligt mig är den bidragande orsaken till bandets musikaliska briljans främst orsakad av trummisen Cissi Efraimsson. Jag är helt seriös när jag hävdar att det är den bästa trumslagaren världen skådat på den här sidan millennieskiftet!  Då jag hade en vag förhoppning om att få se en återförening av Those dancing Days tog jag kontakt med bandet (osäker på om det var Linnea eller Mimmi som svarade mig) för att höra hur deras tankar gick. Dock fick jag ett negativt besked:

Hej! Åh nej tyvärr inte! Men Cissi och Lisa spelar med sitt band Vulkano, kolla in dem! Rebecka har också ett band som heter The Hanged Man. Men Those Dancing Days spelar inte längre

Trist! men jag kommer fortsätta hoppas på en återförening, och tills dess kan jag kolla in nedan höjdpunkter och drömma:

Debuten Hitten!

Singel från uppföljaren Daydreams & Nightmares

 

Ett av de hårdaste framföranden jag någonsin sett på P3 Guld!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *