Tema bortglömt #2 / eller bäst just nu?!

Maja Gödicke – ligga still

Jaha, vad är då det här?! Är det något gammalt och bortglömt, eller faktiskt något färskt som kan gå under kategorin ”bäst just nu”?
– faktum är att det är både och!

Året 2012 var första gången jag stötte på henne, det började så smått tisslas och tasslas runt om i indiekretsar om den då 21-åriga göteborskans talang. Då var hon klubbarrangör men började långsamt göra sig ett namn som elektronisk singer-songwriter typ. Främst västkust-media snappade upp henne och första släppet, fantastiska ”Ligga still” började snurra en del i snäva kretsar. Men mycket mer än så hände egentligen inte. Inte förrän Daniel Gilbert tog med henne som gästartist i SVT’s flaggskepp ”På spåret” i slutet av år 2014 (där hon bland annat gjorde en fantastisk version ev Depeche Modes ’Enjoy the silence’, googla och leta upp den!).
Och för någon vecka valde Sveriges radio P3’s Musikredaktörerna (de medverkande har som arbetsuppgift att välja ut vilka låtar som ska hamna på de olika listorna för exponering) att plocka upp låten ”Ligga still” med just motiveringen att låten varit med oss sedan 2012, men först nu kanske Sverige är redo för henne.

Lyssna själv och avgör!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=HQqsabqjilg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *