Spaningar

Pressbild. Foto: Emma Svensson

Spaning 1: Tove Styrke släpper nytt. Nya låten heter ”Say my name” och är skriven tillsammans med Elof Loelv, som bland annat skrivit låtar till Rihanna, Zara Larsson och Icona Pop. Detta borde då få mig att rygga tillbaka, eller åtminstone ta ett par kliv bakåt och ställa mig frågande. I synnerhet då jag gillat Tove från det första släppet, underbara ”Million pieces”. Jag anser att Tove är den enda som klarat sig ur Idolträsket (förlåt Amanda Jensen), främst genom genidraget att jobba med producenter som forne Brainpool-frontmannen Janne Kask, Adam Olenius från nyss återuppståndna Shout out louds och Lykke Li, hellre än traditionella hitmakare och låtskrivare. Men nya låten är faktiskt även den riktigt bra!
”Say my name” (en blinkning åt Destiny Childs gamla hit från slutet 90-tal, tidigt 00-tal månne?) är en avskalad minimalistisk poplåt. Refrängen består endast av två toner och en bas! Så här säger hon själv:

Ju starkare jag sjunger desto mindre kan jag påverka vad sången gör med låten. Ju tystare jag sjunger desto större skillnader blir det beroende på vad jag gör. Man ska inte vara skraj för att ta plats genom att faktiskt vara högljudd. Men det finns en styrka i motsatsen också

Lyssna här:

 

 

Bilden är hämtad ifrån: http://mushroompromotions.com/


Spaning 2:
Texas är tillbaka! Det skotska 90-tals bandet som ett tag var inne och nosade på britpop-eran släpper nu nytt. Och det låter… precis som förr! Ni som följt denna blogg vet att ett av mina stora problem (och kanske behållningar?!) är att jag aldrig lämnat 90-talet! Därför mår jag bra när nu Texas kommer tillbaka men låter precis som man gjorde förr! Lite trist kanske, men jag skäms inte. Låten ”Halo” kommer för mig för alltid vara ett av 90-talets stora höjdpunkter!

Lyssna och titta här:

 

 

 

 

Bilden hämtad från www.festivalrykten.se/lyssna-dolores-haze-white-house/

Spaning 3: Dolores Haze släpper nytt! Punkiga, shoegaze-doftande ”Touch me” har gjort att bandet fångat mig sedan starten. En sjukt bra låt helt enkelt! Nu är man åter tillbaka med nya låten, ”White house”. Bandet som en gång beskrivits som ”ett äckligt Spice Girls” gör nu en låt som doftar party, house, elektronia och lite rap! Kanske till och med en släng av dåligt 90-tal med ”Aqua-snodda” textraden ”Come on barbie, let’s go party”. Trots att jag mer föredrar skrammel och rundgång känns ändå nya låten jäkligt fräsch.

 

 

 

Lyssna här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *