Paola på Tillsammans i Halmstad 1/8 2015

Med ett regnigt och kallt juli i åtanke har jag extra varma kläder denna första kväll i augusti. Men kvällen är ljum och stämningen på Tillsammans i Halmstad är som alltid varm och inbjudande. Många har hittat hit ikväll och kön till baren är extra lång. Alla stolar är upptagna och jag undrar hur jag ska kunna få plats att dricka min alkoholfria San Miguel.

I tidningen har jag läst att Paola Bruna kommer att göra ”come back” i Halmstad – efter 12 års tystnad – på Tillsammans Sessions. Ja, ni minns Paola med den fantastiska plattan ”Stockcity girl”, med hiten ”Yours to keep” tillsammans med Teddybears på deras skiva Rock ’n’ Roll Highschool. Med orden ”pop som det lät förr” beskrivs Paolas musik i artikeln, och det kan ju inte vara bättre. Att hon skulle spela i Halmstad visste jag ju redan – eftersom Tobbe S (oavbrutet) har talat om denna fantastiska händelse – att hans dröm kommer gå i uppfyllelse: Att få spela i Paolas band!

Läs Tobias Söderbloms intervju med Paola!

Jag har lovat att rapportera om spelningen på bloggen, och jag står nu beredd framför scenen med block, penna och kamera. Ja nästan – jag har min mobil i högsta hugg åtminstone. Innan jag åkte hade jag ju tänkt att ta med min ”Above The Candystore”-singel, för att få en autograf, men den har jag ju såklart glömt! Hur som helst, jag är ju ändå här i egenskap av Alternativets reporter – och då passar det kanske inte att vara ett fan.

Foto:  Anna Tibratt/Robert Andersson

Foto: Anna Tibratt/Robert Andersson

Bandet, som består av Johanna Strid på trummor, Tobias Söderblom på bas, Billy Nilsson på synth/komp.gitarr och Klara Andersson på gitarr samt Josefina Cerda – körsång m.m, låter fantastiskt och Paola är på strålande humör. Hon delar ut ballonger för publiken att blåsa upp, trots att hon har en fobi för dem och publiken förses även med såpbubblor som ska blåsas enligt Paolas instruktioner. Publiken består av i princip så många som får plats, plus sittande. Kanske 50-100 personer allt som allt. Spelningen igenom är stämningen på topp på Tillsammans och trots att Paola har lite problem med rösten ikväll är det nog få som inte är berörda.

Foto: Tobias Carlsson

Foto: Tobias Carlsson

Spelningen inleds med Get some och Yours to keep och följs av Stockcity girl och fenomenala Hang with me. Nio låtar hinns med och konserten avslutas med fantastiska Fine without you.

/Tobbe C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *