Nya akter – kommande såväl som släppta – att ha koll på!

Äntligen är sommaren över! Äntligen är höstmörkret här! Tillhör ni kategorin som jag gör, som bara älskar höst, regn och mörker?! Särskilt efter en sådan här fantastiskt fin och varm sommar finns det knappt något bättre än när höstmörkret lägger sitt blöta täcke över verkligheten. Kanske gillar jag den särskilt för just hösten alltid varit fylld av bra skivsläpp. Thåströms ’Det är ni som e dom konstiga det är jag som e normal’ hösten -99, Bad Cash Quartets ’Outcast’ och ’Midnight prayer’ (båda sensommar/höstalbum 2001 och 2003), Broder Daniels comeback ’Cruel town’ hösten 2003 eller varför inte Glasvegas självbetitlade debut hösten 2008.
Så, vad väntar oss då denna höst? Några alster att kolla upp tycker jag är:

 

Foto: Berenice Bautista

Interpol – Maruder
Interpol har alltid varit ett angeläget band. Postpunkigt och monotomt, men med fantastiska melodiösa arrangemang. Nya plattan är inget undantag. Kanske det bästa sedan 2004 års Antics.

Rebecca & Fiona – Art of being a girl
Efter att duon släppte sin mest housiga stil har de tilltalat mig alltmer. I synnerhet då de kom ut som socialister och vänster (lyssna på låten ’Union’!). Förra plattan/EP:n innehöll låten ’Shotgun’ som är en helt underbar poplåt! Har inte hunnit sätta mig in i nya plattan än men låten ’Fool’s gold’ låter sådär fantastisk igen så bara det gör dem värda att kolla upp närmare.

Bilden är hämtad från duons Facebook-sida (https://www.facebook.com/rebeccafiona/)

Markus Krunegård – I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav
Jag gillade egentligen Krunegård bättre i bandet Laakso, men det går inte att komma undan att han som soloartist gjort en hel del bra grejer. Duetten med Miriam Bryant (’O A O A E vi förlorade’) har snurrats flitigt på radio och det är inte konstigt, vacker spröd pop som kanske främst lyfts av Miriams vackra röst. Resten av plattan håller en helt ok nivå.

Henric de la Cour – Gimme Daggers
Singeln ’Two against one’ släpptes redan för två år sedan. Varför det tog två år för resten av plattan att färdigställas går bara att spekulera om, men Henric har genom sin karriär aldrig gjort dålig musik så självklart ser vi fram emot denna! Albumet släpps 14 september.

Bilden är hämtad från www.progress-productions.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *