Nicole Sabouné Stora Teatern 6/5

IMG_3128           IMG_3131

Likt en svart fågelskrämma eller mörk demon, som för tankarna mot kvinnan som klättrar ur brunnen i skräckfilmen The Ring, rör sig Nicole på scenen. Den suggestiva, dystopiska musiken lägger en massiv men nedtonad ljudmatta bakom hennes fantastiska röst som framför allt är det som utmärker henne. Med senaste, egenproducerade skivan ”Miman” i bagaget bygger hon denna show. Jag ska ärligt erkänna att jag mer fastnar för hennes första skiva, postpunkiga ”Must exist” och därför saknar jag en hel del låtar från den. Framför allt kan jag inte förstå hur man kan utelämna en av 2013 års bästa låtar, ”I surrender”. Men Nicole klarar sig kanske undan det. Hon gör som hon själv vill.

Höjdpunkten kommer istället när hon framför en hjärtskärande bombastisk version av Madonnas snart tjugo år gamla låt Frozen. Magiskt!

I hennes band återfinns Niklas Stenemo (frontman i underbara Kite) som hon även skriver de flesta låtarna ihop med. Hans betydande roll märks även på liveframförandet, då många arrangemang bygger på just hans gitarrspel och egensinnade bakgrundsröst.

En alltför kort spelning, och framför allt avsaknaden av ”I surrender” håller tillbaka helhetsbetyget något, men fortfarande är det väldigt, väldigt bra. Efter att konserten var över hann jag även förbi Jazzhuset som hade 20-årsjubileum av släppet av broder Daniels andra, självbetitlade platta. DJ körde varannan BD på ena dansgolvet och i det andra stod Johan Neckvall och Alice B. för dj:andet! Jag hann få förklarat för mig av Alice B. varför hon av princip inte kör Kent när hon dj:ar, men om hon skulle göra det så skulle hon köra Kräm! Med Johan hann jag diskutera Olle Ljungströms för tidiga bortgång innan det var dags att skynda till nattbussen för att ta mig hem

IMG_3132

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *