Nej Kent, sluta med stil!

img_3706Ja jag erkänner, jag ville ha en greatest hits-turné nu när gruppen lägger av och ger sig ut på sin sista turné någonsin. Jag vill höra Kräm, Frank, När det blåser på månen, alla gammalt låtar, men Kent verkar inrikta sig på bandets senare del av låtskatten. Tyvärr något som de gjort på de senaste årens turnéer. Jag vet att bandet själva föredrar musiken från denna sida 2000-talet, och jag vet att man avskyr Kräm, MEN NI LÄGGER AV NU! Sluta på topp, ge oss allt!

Nirvana hatade att framföra Smells like teen spirit efter att den låten blivit en dundersuccé, men det är skillnad på Kent och Nirvana! Dagens Kent-kids vet väl knappt vilken låt Kräm är, eller hur stor den var när den släpptes 1996. Min enda förhoppning är att bandet ändrar setlist allteftersom och lagom till att jag ska få se dem i Köpenhamn den 26 november kommer de ha chockerat och lagt tyngdpunkten på första, självbetitlade debuten fram till Hagnesta Hill!

Nedan följer setlistan från första spelningen i Linköping, med mina önsketillägg i fet stil emellan!

Ingenting någonsin
Gigi
999
En timme en minut
Pojken med hålet i handen
Berg&Dalvana
Romeo återvänder ensam
Gravitation
Var är vi nu?
Avtryck
Hjärta
Revolt III
Andromeda
Egoist
När det blåser på månen
Vi är för alltid
Innan allting tar slut
Saker man ser
Den vänstra stranden
En himmelsk drog
La belle époque
Kärleken väntar
En helt ny karriär
Ingenting
Jag ser dig
Kungen är död
Petroleum
Musik non stop
Utan dina andetag
747

Extranummer:
Kräm (så nära får ingen gå)
Förlåtelsen
Dom andra
Mannen i den vita hatten (20 år senare)

Extranummer 2:
Frank
Den sista sången
Chans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *