Little Jinder blir författare

Så då fick vi svaret till senaste skivans titel ’Hejdå’. Josefine Jinder lämnar (tillfälligt?) musiken och blir författare. I början av veckan annonserades ett nytecknat ”Förlagsavtal med royaltyvillkor” för skönlitterära verk hos Bonnier, på hennes Instagram. Så här säger hon själv om det hela:

Narcissist eller konstnär? Jag bryr mig inte. Livet har alltid bara varit ett evigt jagande. Efter fyra album, fyrahundra hjärtesorger och en rastlöshet som inte går att döva med varken substanser, träning eller kärlek så tänkte jag göra det jag gör bäst: ger av mig själv för att aldrig fatta vad jag får tillbaka. Men den här gången i en ny form

Vilken typ av bok det blir har ännu inte avslöjats. Dock berättade hon nyligen på ’sista spelningen’ på Mosebacketerassen att flyttlasset för en tid framöver nu går till Paris. Jag gissar på varken barnbok eller deckare, utan mer åt generationsromanen. En ny ’Jack’ eller ’Gentlemen’? Jinders begåvning är enorm och med inspiration från Paris bakgator och dekadens känns detta som att det inte kan misslyckas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *