Krunegård Halmstad teater 25/3

IMG_2973En kollega fick förhinder och jag kom därför över en biljett till detta event hastigt i veckan. Första gången jag såg Markus Krunegård var på Emmabodafestivalen 2003 då hans band Laakso uppträdde där. Då – en hyllad men hyffsat okänd indieartist. Nu – släppt ett otal skivor i olika konstellationer varefter populariteten bara har ökat. Nu återfinns såväl de klassiska poptjejerna, som de äldre ”mognare” folket bland publiken. Miniturnén är en akustisk, vilket för mig ofta tyvärr innebär en tristare upplaga av en artist.

Markus vet vad han gör, och han vet hur man charmar publiken. Som när han säger: ”Jag får tacka för min första spelning i Halmstad… ja, den gången jag var förband till Winnerbäck här 2008 räknar jag inte!” så plöjer han många skratt.  Skriva och framföra låtar vet han också hur man gör. Vi fick de flesta klassiska låtarna, om än i mer nertonade, akustiska versioner. Även en ny låt revs av, som han verkar ha skrivit på Kuba. Texten handlar om söderhavsön men melodin känns obehagligt välbekant. Tills det slår mig att det är en cover på the Smiths odödliga dänga ”There’s a light that never goes out”!

Summering av kvällen: en inte alltför tråkig långfredag!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *