Kent tar slut

så kom det helt plötsligt. Det lite kryptiska beskedet om att historien om Kent, en gång Sveriges största rockband, och fram till 2001 enligt mitt tycke kanske just då Sveriges bästa rockband, lägger av. Och föraningen om slutet kunde inte ha gjorts på bättre ”Kent-manér”. I den korta videon med det infernaliska trummandet och stråkarna som klyver atomer i luften blandas inslag från bandets samtliga albumomslag. Här är den vita tigern från ”Vapen&Ammuniton”, flygplanet från ”Isola”, hundarna från ”b-sidor 1995-2000”, ja ni förstår. Oerhört snyggt i alla fall.

Nu kommer tusental och åter tusental beklaga sig över att denna framgångssaga är över. Men inte jag. Jag hade önskat att den kommit tidigare. Före den sjukt överreklamerade, sönderproducerade ”V&A”, eller i alla fall efter ”Du och jag Döden”. Då hade vi sluppit ett gäng betydelselösa släpp.  Men låt oss hoppas att när man nu valt att avsluta karriären, så gör man det storstilat! Klippet nedan tyder kanske på just det:

————— UPPDATERING —————

Nya låten är faktiskt riktigt bra! Påminner i refrängen om en av förra årets bästa låtar, ”Miskatonic Graffiti” av Casablanca. Det elektroniska soundet som överskuggar hela ljudbilden är ljusår mycket bättre den två år gamla singeln ”La belle epoque”. Ja låten är faktiskt väldigt mycket bättre än något bandet gjort de senaste tio åren

Lyssna!

 

————— UPPDATERING 2 —————

Passa på att kolla in den utomordentliga dokumentären om Kent från 2001, i SVT’s öppna arkiv:

www.oppetarkiv.se/video/1201483/sa-nara-far-ingen-ga-ett-ar-med-kent

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *