Kent blir politiska, och lika chockerande som mellanmjölk

Så kom den då, Sveriges största rockgrupp kents nya singel. Låten är döpt till ”La Belle Epoque” och är inspelad Los Angeles. Tokhyllningar bland diverse bloggar och tidningsartiklar har inte låtit vänta på sig. Men jag håller inte med, utan ställer mig frågande.  Låten låter konstig och texten känns stundtals sjukt sökt och pretentiös, med andra ord; det låter jävligt kent. Men är det intressant? Ger det mig som lyssnare något? Mitt svar är: nej.
Kent var ett tag unika, men i början av 00-talet tappade man bort sig och blev ett band som alla andra. Nya låten är full av en sorts cynisk verklighetsbeskrivning av det Sverige vi lever i idag. Textrader som ”jag röstar inte längre i valet, jag är melodifestivalen” eller ”jag är dom snabba sms-lånen, jag är drevet på skolgården” känns bara påklistrat. Värst blir det när Jocke Berg sjunger ”jag är handen som gungar vaggan, jag är staten och kapitalet”..! Va?!?
Det skulle kunna bli hur bra som helst, men som så många gånger med bandet kent de senaste åren känns det FÖR kent. Dessutom är refrängen långt ifrån bra (men jag skulle inte bli förvånad om den ändå fastnar så att man tyst nynnar på den när man ska sova…)
Vill kent chocka? Eller fånga den stora massan som med albumet Vapen&Amunition? Eller vad vill man? Jag hade hellre sett att man gjorde om första plattan, eller försökt efterlikna soundet på albumet ”Verkligen” och helt enkelt gjort en indieplatta igen. Det hade varit chockerande!
Kent – La Belle Epoque

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *