Henrik Berggren Liseberg fredagen den 21 juli

 

Kungen av Göteborg spelade på Liseberg, indielegendens comeback på hemmascenen missades självklart inte! Spelningen började 20.00 men jag var där redan vid 16.00. Efter att ha kollat in läget längst fram vid kravallstängslen (många bekanta ansikten där för mig) beger jag mig mot Taube för att dricka lite öl. Helt plötsligt springer jag på Theodor Jensen! Han är på väg mot scen för att soundchecka ihop med de andra (exklusive sångare Henrik Berggren). Theo är som alltid lika trevlig och vi växlar ett par ord (känner honom lite sedan jag vann en gitarrlektion med honom som auktionerades ut på Musikhjälpen 2011) innan han skyndar upp mot scenen.
Efter ett par öl samt påklistrande av obligatoriska BD-stjärnor beger jag mig sedan mot scenen och socialiserar med de andra. På avsatt tid äntrar bandet scenen och avlossar följande låtlista:

  1. Hold on to your dreams
  2. When we were winning
  3. To my brother Jonny
  4. Happy people never fantasize
  5. I’ll be gone
  6. Run Andy run
  7. You wore the crown I played the clown
  8. Thirst for life
  9. Wild child
  10. Whirlwind

…som ordinarie set, och efterföljs av tre extranummer:

11. Shoreline
12. No time for us
13. Work

Efter spelning bär det av till den officiella efterfesten på Pustervik där bland annat Jerry Boman står bakom DJ-båset. På efterfesten får jag tillfälle att dansa med forne broder Daniel-medlemmen Johan Neckvall! Träffar även återigen Theodor men är på väg hem då så jag hinnar bara växla några ord med honom kort. Men jag ska försöka se Henrik på Malmö-festivalen med om ett par veckor så kanske kommer det en ny rapport då!

Bästa låt: Svårt att välja mellan Happy people, Shoreline eller Whirlwind
Mest överraskande: Att No time for us inte är sista låt, utan efterföljs av Work!

 

Träffade Theodor Jensen på efterfesten

Checkar ut efter en trevlig kväll!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *