En bortglömd skiva / bortglömt #3

I tider med hetsen att upptäcka den senaste gruppen/artisten med den senaste hiten så har det tyvärr inneburit att mycket av det förflutna lämnas därhän. Att en skivskatt kan bli liggandes och aldrig plockas fram igen. Att du inte ens med en enkel sökning på Spotify bemödar dig att skriva in några bokstäver för att finna det förflutna. Artisten eller gruppen dyker aldrig upp i ditt medvetande.

För mig så finns det några skivor som jag alltid återvänder till, av olika anledningar. Det är  trygghetsfaktorn när allt kommer över dig i den överväldigande mängden av musik, klipp och nyheter som jag dagligen utsätts för. Det blir för mycket att sortera ut och jag söker mig tillbaka till en trygghet, till en skiva som jag vet är ett säkert kort. En skiva som jag har i fysiskt format. En skiva som är min version av Shangri-La. En oas i det virrvarr som kallas livet. Under den senaste tiden är det Songs Of Soil – The Painted Trees Of Ghostwood som hittat fram från sin plats i skivsamlingen.

Bild från Startracks.se

Bild från Startracks.se

Bröderna Kjellvanders mästerverk från 2000 verkar vara en bortglömd skiva hos många. Gustaf och Christian Kjellvander slog sina musikaliska krafter tillsammans och tömde sina inre som kom att bli låtar som aldrig kommer att lämna mig. En avskalad atmosfär och berättande texter. En flört med den amerikanska folkmusiken och känslan av tidlöshet. En skiva som innehåller både ljudet från en brasa och musikalisk såg kan inte vara fel.

Dessvärre är Gustaf inte längre i livet och en fortsättning av Songs Of Soil kommer aldrig att dyka upp. Kanske var det meningen att denna skiva skulle resa sig ur jorden för att visa sig och sedan återvända till att bli en gömd skatt. Men för mig kommer den alltid att finnas till hands att plocka fram när den behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *