Emmaboda är över

Ja nu måste det väl ändå vara slut? Idag gick nämligen den småländska polisen ut med att man inte ger Emmabodafestivalen fler tillstånd att husera på området Rassle. Upprinnelsen skall enligt utsaga vara de över 463 drogrelaterade ingripanden man tvingades göra på årets festival. Patric Heimbrand, tillförordnad biträdande regionpolischef i polisregion syd meddelar:

Så hög drogfrekvens på ett evenemang för ungdomar är helt oacceptabelt. Polisen ger inte fler tillstånd till festivalen så som den har utvecklats. För många ungdomar blir detta första kontakten med droger

Många talar lätt nostalgiskt över det tråkiga faktum att festivalen går i graven, men för mig dog festivalen efter 2007. Man annonserar att den festivalen blir sista indie-festivalen och spräcker medvetet budgeten med storboknongar som Dinosaur JR och Spiritualized. Där och då borde rimligtvis även festivalen gått i graven. Årets line-up var rent pinsamt att se. Bland dragplåstren återfanns buskis-Elvis-imitatören Eilert Pilarm samt Markoolio..! På mitt Emmaboda liksom!

Musikbloggen Alternativets alla tre redaktörer har haft några av våra finaste stunder på denna festival. Jag minns med värme alla gångar man kunnat säga: ” jag vet, jag såg dem på Emmaboda -03!” när någon kom och ville berätta om ett nytt band de hittat! Tobbe C. ser en av de första konserterna med en då relativt okänd Håkan Hellström på festivalen år 2000, jag och Kim levde ungdomens glada dagar på festivalen 2004 till artister som Marit Bergman, David&The Citizens och Shout out louds. Ja jag besökte festivalen -01, -02, -03, -04, -05, -07 och -08! Men som sagt, med senaste årens inriktning på party och ploj, bandbokningar som Vengaboys, Dr Bombay och Mr Cool, har bara fått en att må illa liksom. Jag kommer sörja de gamla, magiska åren, men inte mer.

Meddelande från arrangören

Detta kryptiska meddelande gick ut idag. Läser man det får man intrycket att Sverige är för trångsynt för en kul festival och att man nu flyttar utomlands. Jag är skeptisk då jag inte tror Markoolio slår större utomlands!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *