Death Cab For Cutie

Benjamin Gibbard är en av få som kan bära upp en svart, tajt skjorta med stil. Gibbard är frontmannen i ett av de mest kritikerrosade indiebanden och de har nyligen har släppt sin nya singel Black Sun och i slutet av mars kommer deras nya album Kintsugi. Här kan ni lyssna på den nya singeln: https://www.youtube.com/watch?v=46bIJJX_xzE

Death Cab For Cutie slog igenom på allvar 2003 i takt med att bandet släppte den hyllade skivan ”Transatlanticism” som med starka låtar som Tiny Vessels, Sound of Settling och titelspåret Transatlanticism verkligen satte Gibbards band på kartan. Rolling Stone Magazine har det på 57:e plats över 2000-talets bästa skivor.

Inför årets nya album står det klart att Chris Walla (gitarrist, producent) lämnar bandet för att satsa på solokarriären. Trots att Walla nu lämnat har han varit med och slutfört arbetet på skivan och med sin musikaliska skicklighet och erfarenhet satt en markör i bandets nya avstamp – utan honom på scenen.

Utöver framgångarna med DCFC så har även Gibbard (tillsammans med Jimmy Tamborello) haft stor framgångssaga med gruppen The Postal Service och där deras briljanta låt Such Great Heights vunnit mark i musikvärlden. Deras skiva Give Up firade 10 år 2013 och även den tar plats på Rolling Stone Magazines lista över de 100 bästa albumen på 2000-talet.

Gibbard och hans band kommer till Stockholm för en spelning på Münchenbryggeriet den 15 juni.

 

 

 

 

Källor: Pitchfork.com,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *