Broder Daniel fortsätter att yngla av sig!

image

Bilden hämtad från www.soundcload.com/poplarsmusic

Jag vet, titeln är snodd från en artikel (gissar Aftonbladet) från 2005 gällande det då skivdebuterande bandet Mary Onettes vars frontman Philip Ekström även fungerade som livegitarrist och fjärde Broder Daniel-medlem (sedan Theodor Jensen ett kort tag hoppat av bandet för att fullt ut sats på The Plan), men likväl fungerar titeln återigen jävligt bra! Det är nämligen dags för Broder Daniels legendariska trummis Lars ”Pop-Lars” Malmros att gå solo!

Vissa skulle kanske utbrista: ”Hallå! han gjorde ju den där grejen med Hästpojken”, men där var han ju endast med på skivinspelningen av debuten samt halva första turnén innan han hoppade av, så jag säger att det inte räknades den där gången.

Nya låten heter ”Through the night” och är helt enkelt fantastisk! Tankarna går kanske åt Embassy, Azur Blue eller någon gammal hederlig 80-tals ballad, men fortfarande är det… HELT FANTASTISKT!

Så här säger han själv om det hela:

Nio år är en lång tid att hålla sig från att göra skivor. Ibland kommer man till en punkt där man inte känner att man kommer vidare. En punkt där liv och död gör sig gällande i alla aspekter av ens liv. Efter nära 15 år som trummis i Broder Daniel och som grundande medlem av Hästpojken så nådde jag just en sådan punkt våren 2008. Trots att det mesta pekade uppåt så började jag seriöst tvivla på musikens kraft och betydelse. Jag ville bara bort från allt och BDs spelning på Way Out West 2008 blev för mig ett sorts farväl till musiken.

Så var ju tanken i alla fall. Men saker blir aldrig riktigt som man tänkt sig ändå och lusten att göra låtar började sakta men säkert att vakna till liv igen. Det livsviktiga i att göra 3 minuters popmusik kändes plötsligt aktuellt igen. Och genom att göra det helt själv så har jag funnit fler sätt att uttrycka mig.

Men helt tyst har det dock varit svårt att vara. Titt som tätt har jag dock fått samtal från kompisar som vill att jag trummar på deras plattor. Det har resulterat i att jag har spelat på en lång rad grymma låtar. Allt från Håkans ”det kommer aldrig vara över för mig” och din tid kommer” till Hurula och Henrik Berggrens kommande platta. Kul att höra sig själv trumma överallt men ändå inte behöva synas så mycket.

Jag antar att detta med att släppa egen skiva sitter ihop med ett vad jag och brorsan ingick när vi var små. Jag hade precis fått ett ex av U2 s första platta Boy av min farmor i 7-års present. Jag kommer ihåg att efter jag lyssnat klart på plattan stod jag tyst en lång stund och försökte ta in storheten av vad jag just varit med om. Jag visste att mitt liv förändrats drastiskt. Just i denna religiösa stund så dundrar min 5 år äldre bror Thomas in i rummet o frågar helt otippat vad jag ska bli när jag blir stor. Jag sa självsäkert ”jag ska bli musiker” då svarade han ”det blir du –ALDRIG – för du är dum i huvudet”

Någonstans får jag väl tacka min bror för att vi ingick något slags vad just där och då. Det har hjälpt mig att kämpa på även om det känts meningslöst och tungt emellanåt.

Men nu är den här. Min första egna singel ”Through the night”. Den är mixad av min kompis Charlie Storm och jag är väldigt stolt över den.

Poplars, Göteborg september 2016

 

Lyssna på låten här:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *