Broder Daniel delar fortfarande världen i två läger

bd logo

Hörde ”Musiken i P3” på väg hem från jobbet och just programpunkten där musikredaktionen (beståendes av programledare Emma Wikström och Aftonbladets Markus Larsson) skulle ”flipp- eller floppa” årets i särklass mest efterlängtade släppta singel ”To my brother, Johnny”. redan innan låten hade spelats och omröstningen börjat hade kommentarer av typen ”Flipp! Det är fucking Henrik Berggren för fan!” skickats in. Efter uppspelning fortsatte lovord som ”det här kommer bli årets soundtrack”. Andra var dock mer av typen ”Det låter som en dussinlåt”, eller ”Hallå! 90-talet ringde och vill ha dig tillbaka!”, eller ”stackars den där Johnny”.

Markus Larsson är dock häpen över hur 90- och tidiga 00-talets sound fortfarande kan låta såhär bra. En logisk fortsättning på Cruel Town, dock med visst inslag av 40-års kris. Om än med värdighet. Emma summerar det som att det här låter som 2003 igen, sedan får man tolka det hur man vill. ”Sådan där sorgsen gymnasie-gitarr”! Myten, eller legenden, är större än hans musik. Markus invänder mot detta och menar att det kanske är just det som är hans grej.

Summeringen blir dock betyget ’Flopp’ av båda. Emma för att hon tycker den är ointressant och dålig, Markus för att den är precis sådär bra som han vill ha den,” men jag vill ha den för mig själv!” Dock flippar 66% av lyssnarna den.

Trots 14 år sedan senaste livstecknet fortsätter således Henrik Berggren att röra upp känslor som sträcker sig från hatets avgrunder till den bottenlösa och villkorslösa kärlekshyllningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *