Bäst just nu! (X 3!)

Henric de la Cour – Gimme daggers

Bilden är hämtad från http://www.progress-productions.com/product/henric-de-la-cour-gimme-daggers/

Japp, föga oväntat för er som följt mig (Tobbe S.) i denna blogg, men nya plattan av Henric motsvarar redan efter första genomlyssningen alla mina förväntningar! Sådär bombastiskt och karismatiskt som egentligen varit stringent genom hela hans karriär – men utan att låta som gammalt och ’redan gjort’. Filmen om honom som kom för ett par år sedan slutade med att han fick välja på ett nytt piller som kunde sätta stopp för hans obotliga och livskortande sjukdom, och många förvånades kanske inför hur Henric tvekade om han skulle ta pillret. Skivan genomsyrar nog just denna ambivalens. Jag längtar till att få uppleva detta live!

 

 

Lana del Ray – Mariners Apartment Complex

Den här kvinnan kan inte göra något dåligt! Knappt ett år efter senaste plattan, Lust for lite, släpper hon denna utsökta pärla. Låten skiljer sig lite från det förra soundet, men mycket går att känna igen. Både jag (Tobbe S.) och Tobbe C. har avgudat henne från första släppet och vi blir inte mindre besvikna efter att ha hört nya ’Mariners Apartment Complex’. Om låten är tänkt att hamna på ett kommande album eller stå som en ensam singel låter jag vara osagt.

 

 

Bilden är hämtad från cdon.com

Firat AId Kit – Ugly

Systrarna Söderberg återvänder ett år efter förra plattan med en fyrspårs-EP där låt nummer 3 just nu, enligt mig, är starkast. ’Ugly’ låter väldigt mycket country och väldigt tårdrypande. Mäktigt sorgsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *