Bäst just nu!

Hästpojken – Samma himlar

När jag läste att legendariske Broder Daniel-producenten Mattias Glavå (Broder Daniel Forever bland annat)  producerar Hästpojkens kommande, ännu obetitlade album visste jag att det här skulle bli hur bra som helst. Lyssna bara på första singeln så kommer ni att förstå.

Hästpojken har släppt två skivor: Caligula och Från där jag ropar. Den senaste är lite bättre än den första och innehåller också Gitarrer och bas, trummor och hat som nästan alla kan. Nu ska vi släppa en skiva till som har tagit lite mer än två år att skriva. Kanske är det lång tid, kanske är det kort.
Skillnaden mellan denna och de två första är att vi på de tidigare haft rätt mycket gammalt material som vi plockade upp, dels från Bad Cash Quartet och dels från Family Romance som var ett band som levde ett kort och innehållslöst liv. Naturligtvis har detta inneburit rätt mycket ångest. Som att sparpengarna tagit slut. Samtidigt har det givit en del frihet.
Skivan har vi spelat in med Mattias Glavå i hans studio. Allt har gått relativt smärtfritt. Fast nu, med två låtar kvar att skriva, känns det värre än någonsin.
På den första dagen i studion spelade Mattias upp en massa svenska låtar med texter som kretsar kring de ålderstigna artisternas tonår. När han var klar med sångerna stoppade han demonstrativt två fingrar i munnen och låtsades kräkas. “Fy fan vad det är vidrigt med sånt här” sa han sedan. Nån timma senare stod jag inne i sångbåset och sjöng om att dricka folköl och sitta på pojkrummet och ha ångest.
/Martin
http://emi.se/news/singelrelease-hastpojken-samma-himlar/

Härligt Elissonskt!
/ Tobbe S.

Bilden är hämtad från emi

Samma Himlar på Spotify: http://spoti.fi/XCa8PN
Samma Himlar på iTunes: http://bit.ly/S5TLI0
Samma Himlar på YouTube: http://youtu.be/Y7BcYP6Nc-A

Hästpojken på Facebook: http://on.fb.me/RNUrAp
Martins blogg: http://www.djungeltrumman.se/martinsblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *