Bäst just nu!

Min stora sorg – Min stora sorg

Ann-Sofie ”Anso” Lundin, eller Min stora sorg vars artistnamn hon går under, fortsätter att briljera. Hon gjorde en av 2014 års bästa plattor (MVH Anso MSS) och följde förra året upp den med en precis lika bra skiva (Vår/Sommar -16). I slutet av förra året (ja, jag erkänner, jag är sent på det…) släpptes singeln ”Min stora sorg”, och frågan är om inte detta är det bästa Anso fått ur sig hittills!

Såhär säger hon själv om den:

”Som artist känner jag tvivel och osäkerhet hela tiden. Den här låten handlar om att älska musiken så mycket att man dör av rädsla vid tanken på att det skulle ta slut. Också ett sätt att ta tag i osäkerheten genom att uttala de innersta önskningarna ”jag är en stjärna och ni ska älska mej”. Jag tänker att man kan vara en diva och samtidigt osäker. Man kan liksom vara komplex som människa och som kvinna. Bruce Springsteen inspirerade mej. Jag skrev den här låten tillsammans med den mest begåvade musikern jag vet – Sanna Sikborn Erixon. Vårt samarbete har precis börjat och jag ser framför mej att vi kommer att skapa mycket tillsammans.”

Jag känner kanske inte Springsteen-vibbar, men visst anar man arenarocken?! Inledande ”Thåström-trummorna” följt av Eva Dalgren-liknande sång är perfektion ut i fingerspetsarna… refrängen påminner om något som Jocke Berg hade önskat att han skrivit till Kent. Som sagt, vackert. Tänk att få se detta på en av sommarens utomhusscener.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *