Årets… 2019

Nu är snart år 2019 över och här kommer en liten kort summering av detta år från oss i bloggen.

2019 enligt Tobbe S:

Bästa svenska album:

Hurula – Klass

Bästa utländska album:

Lana del Rey – Norman fucking Rockwell!

Bästa konsert:

Svårt val alltså. Jag sa för något år sedan att jag skulle försöka se mindre konserter (idiotiskt, eller hur?!?). Men hårfint mellan Caesars i början av året, Bad Cash Quartet på Gården i inledningen av sommaren, The Cure på Way out West, Hurula för några veckor sedan.

Årets mest överskattade:

Gården festival. Förutsättningarna var perfekta. Ett återförenat Bad Cash Quartet som genomför sin första spelning sedan 2003 och försommarväder som inte går att önska bättre, men ändå blir festivalen ett sömnpiller. BCQ var bra, men i övrigt liksom. Vad vill arrangörerna med denna festival? Kommer den finnas kvar nästa år?

Årets mest underskattade:

Mitski’s konsert på Way out West. Visste inte så mycket om denna artist förutom att jag hade hört några låtar som var bra. Men live alltså! Visst, förfest (vin-frukost!) inför stundande The Cure-spelning gjorde sitt till, men jag var verkligen helt däckad efter att spelningen var över!

Årets festival:

Har inte mycket att jämföra med, så jag får säga Way out West igen. Trots att detta året var sämre än på länge, håller arrangören Luger fortfarande en väldigt hög lägsta-nivå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *