Alice B. på Tillsammans 2016.06.15

Alice B. Foto: Tobias Söderblom

Alice B. Foto: Tobias Söderblom

Fan vad jag gillar Tillsammans! Krogen i Halmstad, beläget helt oslagbart nere vid kajkanten till Nissan. Inget annat ställe i världen hade gjort det till ett bättre spelställe för Alice B., kvällens artist. Just därför gillar jag Tillsammans.
Alice B. passar som bäst på små, intima platser där hon ensam – utan uppbackning av band – kan framföra sin musik med en scennärvaro som är svårslagen.
Onsdagskvällen inleds med förbandet Sarah Klang (förband är kanske fel benämning då det rör sig om Sarah med uppbackning av en synth) men den stämningsfulla sången gör kvällens inledning magnifik.

Förbandet

Förbandet Sarah Klang Foto: Tobias Söderblom

Efter ett par fyra-fem låtar kliver de av och lämnar plats på scenen för kvällen huvudattraktion Alice B., den androgyna popstjärnan som varit i ropet en hel del den senaste tiden med anledning av en eventuell konflikt med riksgullegossen Håkan H. Som tur är nämns ingenting om detta under spelningen, trots att Alice är väldigt pratsam från sin position på stolen längst fram på scenen.

Giget är kort, men för mig har de bästa spelningarna alltid varit de kortaste, så jag har absolut ingenting emot det. Det är en hel del mellansnack där det framför allt är trevligt att höra henne säga hur vacker stad Halmstad är, och att hon skulle kunna tänka sig att flytta hit. Efter en sisådär 35 minuter är det över och Alice samlas ihop med förbandet vid ett bord nedanför scenen. Ett bord där även jag sitter.
Vi diskuterar vitt och brett om diverse samtalsämnen, och självklart frågar jag Alice om hon kommer ihåg mig från Jazzhuset (blogg från 6/5), och hon svarar då ”Just det! Vi diskuterade Kents låt ’Kräm’, och jag står fast vid att det är den bästa låt de gjort”.

Alice B. Foto: Tobias Söderblom

Alice B. Foto: Tobias Söderblom

Eftersom det är vardag och vissa skulle med bussen (Alice med förband) samt andra ska upp och jobba i morgon (jag!) drog vi oss 23.30 mot busstationen i Halmstad (jag bor mitt emot).

Sommar + Halmstad + Tillsammans = bäst!

 

Setlist!

Setlist!

Edit: Läste nyss denna i dagens Metro, angående dispyten mellan Alice och Håkan:
http://www.metro.se/noje/alice-b-avbojer-gage/Hdzpfo!rdnOaBGzn0jSVYPbqaElzQ/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *