Åh nej, Lykke Li

 

Bilden är hämtad från http://www.lykkeli.com

Nej! Det är min första tanke när jag i helgen lyssnade på smakprov på Lykke Li’s kommande album ’So sad so sexy’. Två låtar är släppta och det låter… sådär. Eller, det låter precis som musik gör just nu. R’n’b-doftande pop blandat med lite rap och rösteffekter. Och det kan ju vara bra, men jag tycker inte det när det kommer till Lykke Li. Hon har ju alltid gjort det oväntade och anakronistiska. Som när hon med förra plattan, underbara ’I never learn’ släppte nio powerballader. Vem hade kommit på det 2014 liksom?!

Första skivan, ’Youth novels’ damp ner som en storm 2008 och hon hyllades som en kvinnlig motsvarighet till Håkan Hellström. Vilket jag ansåg vara helt fel! Lykke är en djupare och långt mer begåvad låtskapare enligt mig. Efterföljande ’Wounded rhymes’ befäste bara min teori. Därför är jag nu ärligt talad riktigt nervös! Men förhoppningsvis motbevisar hon mig med resterande åtta låtar när de släpps den 8 juni. Men i väntan på det tycker jag ni ska titta på nedan pärlor:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *