7 orsaker till varför vi bojkottar Emmabodafestivalen!

(utan inbördes ordning)

1. Bandbokningarna. Den forne indiefestivalen nr.1 har i år bokat band som Vengaboys och Dr Bombay. Jag kan inte nog uttrycka min avsky till det (förhoppningsvis) ironiska hyllandet av 90-talets skräpmusik!

2. Antifeminismen. Än så länge är 6% av artisterna hittills bokade kvinnor. Förra året var endast Sweden Rock sämre, i år kan de byta plats.

3. Bandbokningarna! Att man bokade Mr.Cool, snubben som nästan oavkortat sjunger om hur han våldtar, misshandlar och förödmjukar kvinnor (efter mycket kritik valde han själv att hoppa av).

4. Antifeminismen!  Arrangör Håkan Karlsson förklarar varför han inte bokar fler kvinnor:
”Vi bokar bara bra artister. Nej vi tänker inte på handikappade och krymplingar eller något annat. Vi bokar det vi tycker om och det som passar. Vi gör en fest för oss själva. Detta intresserar oss inte ett dugg”

5. Emmaboda festivalen då och nu. Titta på denna artistlista:
http://www.emmabodafestivalen.se/artister.asp
jämfört med denna:
http://www.emmabodafestivalen.se/artister.asp?ar=1997
övriga kommentarer är därmed överflödiga

6. Datumet. Fem dagar, 22-25 juli. Vad hände med torsdag-söndag andra helgen i augusti?

7. Slopandet av indie:n. Ja jag vet, detta skedde redan efter 2007, men varför ska man nu besöka denna festival? För att se Dr Bombay?!

 

3 thoughts on “7 orsaker till varför vi bojkottar Emmabodafestivalen!

  1. Tidningen Fokus har i detta eller förra numret ett intressant reportage om ”festivaldöden” och skillnaden mellan 70/80-talisternas syfte med att åka på festival (på 90-talet) och 90/00-talisternas festivalande nuförtiden. Musiken betyder inte ett skit för dem.

    • Det är ju helt sjukt! Åka på festival med inställningen att musiken inte betyder ett skit låter ju fruktansvärt! Har du länk till artikeln?

      • Nej, tror inte den finns på nätet. Läste i ”papperstidningen”. Kolla på bibblan om den finns. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *