2015 års bästa låtar

Så här kring nyår och årsbästalistornas högtid passar väl även vi på redaktionen på att lista våra favvolåtar från det gångna året. Personligen tycker jag att senaste året har varit rätt fattigt på riktigt bra låtar, men ett par ska vi nog kunna leta upp. Jag (Tobbe S.) kör först!
(utan inbördes ordning)

 1. Thåström – Ner mot terminalen
  Fick chansen att se denna legend totalt sex gånger förra året och blev lika hänförd varje gång. Framför allt när denna låt kördes. Helt klart bästa låten på senaste skivan ”Den morronen”, och live växer den till bland det mäktigaste jag hört honom framföra – någonsin!
  https://www.youtube.com/watch?v=_WE2i456NX
 2. Kite – Up for Life
  Även detta band fick jag uppleva live (i alla fall två gånger) senaste året och Kite fortsätter att vara lika mystiska, skygga och anti-etablissemangifireade som alltid. Men framför allt fortfarande lika fruktansvärt bra! Och ruskigt mäktiga live! Senaste skivan ”VI” är mörkare än föregående alster men kännetecknas av den där högsta lägsta-nivån som har återfunnits genom duons hela karriär. Svårt att välja en låt, men jag kör på den nästan nio minuter långa Up for Life:
  https://www.youtube.com/watch?v=VWWGgOrmGvA
 3. Deportees – Love me like I’m gone
  Deportees är ett fantastiskt band. helt enkelt fantastiskt.
  https://www.youtube.com/watch?v=_4yt5llfSA4
 4. Casablanca – Miskatonic graffiti
  What?!? ett typ hårdrocksband med bland mina bästa låtar i år?!? Faktum är att jag följt det här bandet sedan starten med stort intresse (främst för min gamla kärlek till Sahara Hotnights, vars trummis Josephine är trumis även här!) men har tidigare tyckt att de inte lyckats släppa ett riktigt bra album sett ur ett helhetsperspektiv. Men i år kom det äntligen! Apocalyptic youth är fantastisk! I synnerhet låten Miskatonic graffiti som jag tar med här- Kolla in!
  https://play.spotify.com/album/22ipUtCarHg4Ld3BW69mpv?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
 5. Joel Alme – Backa tiden
  Almes första platta var fantastisk, hans andra sådär, den tredje en godkänd uppryckning. Så kom den i år (läs 2015); hans första skiva på svenska! Och här hittar han helt rätt. Med texter lätt miserabla och stundtals svarta, men musikaliskt mer hoppfull än någonsin tidigare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *